Dwie kolejne pizzerie SBARRO i nowy smak pizzy na stacjach AMIC Energy


Koncept serwujący amerykańską pizzę w całości i na kawałki zawitał do Wrocławia oraz zachodniej części Warszawy. 27 listopada odbędzie się uroczyste otwarcie nowego lokalu na stacji AMIC Energy przy al. Armii Krajowej 50 we Wrocławiu, a 4 grudnia na stacji przy ul. Połczyńskiej 84 w Warszawie. Z tej okazji 100 klientów będzie mogło spróbować kawałka pizzy Sbarro za przysłowiową złotówkę.

SBARRO swoją historią sięga aż 1956 roku, kiedy to na Brooklynie włoska rodzina Carmela i Gennaro Sbarro otworzyła drzwi do swoich delikatesów, serwując pizzę na kawałki. Po 68 latach SBARRO jest liderem w kategorii pizzy impulsowej, oferując oryginalną nowojorską pizzę w rozmiarze XL na całym świecie. W Polsce pizza SBARRO dostępna jest tylko na stacjach AMIC Energy.

Pierwszy lokal SBARRO we Wrocławiu

W zeszłym tygodniu na stacji we Wrocławiu przy al. Armii Krajowej 50 została otwarta pierwsza w tym mieście restauracja amerykańskiej sieci pizzerii SBARRO, a 27 listopada odbędzie się uroczyste otwarcie tego lokalu. Tylko tego dnia będzie można kupić kawałek pizzy XL za 1 zł i wygrać nagrody w kole fortuny. Na klientów czekają też rabaty na paliwo do -20 gr/l w ramach promocji Tanie Środotankowanie oraz specjalne oferty na inne produkty z menu SBARRO.

Trzecia restauracja SBARRO w Warszawie

Już od najbliższej środy, tj. 27 listopada będzie można spróbować oryginalnej nowojorskiej pizzy na stacji AMIC Energy w zachodniej części stolicy – przy ul. Połczyńskiej 84. To już siódma restauracja SBARRO w Polsce i trzecia w Warszawie.  Wydarzenie z atrakcjami i promocjami z okazji uroczystego otwarcia tego lokalu odbędzie się tydzień później, czyli w środę 4 grudnia. Tu również AMIC Energy zaserwuje 100 osobom kawałki pizzy XL za przysłowiową złotówkę.

Pizza Góralska – nowość w SBARRO

Oryginalna nowojorska pizza jest przygotowywana na AMIC Energy ręcznie tak, jak w tradycyjnych pizzeriach ze świeżo wyrabianego ciasta. Do każdej pizzy są wykorzystywane najwyższej jakości składniki, w tym pełnomleczny sera mozzarella i aromatyczne pomidory w stylu San Marzano. Pizza serwowana jest w całości i na kawałki, zarówno na miejscu na stacji, na wynos, jak i w dostawach. Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach: duża 30 cm, średnia 35 cm oraz XL 43 cm. Właśnie w menu SBARRO pojawiła się nowa pozycja – pizza Góralska. Ser typu oscypek, cebula, kiełbasa i żurawina - to składniki, które przenoszą w klimat gór i zbliżającej się zimy. Zachęcamy do spróbowania tego wyjątkowego smaku szybko, bo jest to oferta limitowana. Unikalna w ofercie SBARRO jest także pizza Szefa, składająca się z dwóch warstw ręcznie wyrabianego świeżego ciasta wypełnionego po brzegi składnikami, takimi jak: kawałki soczystej wieprzowiny, kiełbasa pepperoni, ser mozzarella oraz chrupiący boczek. Taki kawałek zaspokoi nawet największe głodomory! Pizza to nie jedyny produkt w menu SBARRO. W ofercie dostępne są także Stromboli - włoskie przysmaki w postaci zawijanej pizzy, wypełnione po brzegi kurczakiem, pepperoni lub szpinakiem zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta oraz smakowite paluchy czosnkowe.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.